MNENJA ZDRAVNIKOV O

PROFERTILU ®

Prim. Univ.-Doz. Dr. Martin Imhof,
Gynäkologe, Chefarzt Klinikum Korneuburg, IMI Zentrum für Kinderwunsch

Dr. Martin Imhof

Ginekolog, vodja klinike Korneuburg / centra za zdravljenje neplodnosti IMI

“Neplodnost prizadene moške skoraj tako pogosto kot ženske. Zato je zelo pomembno, da v začetku zdravljenja opravimo test kakovosti semena (analiza semena ali spermiogram). Če se izkaže, da je vzrok na moški strani, lahko zdravljenje z antioksidanti bistveno izboljša parametre spermiograma. Učinkovitost PROFERTIL®-a je bila dokazana v kliničnih študijah, ki so vključevale več kot tisoč bolnikov. Odlični rezultati teh testov so najbolj prepričljiv razlog za uporabo tega izdelka v primerih zmanjšane plodnosti pri moških oz. neplodnosti. “

Facharzt für Urologie / Vorstand der Urologischen Abteilung, Landesklinikum Thermenregion Baden

Dr. Claus Riedl

Specialist urolog / direktor oddelka za urologijo v Landesklinikum Thermenregion Baden

“Vprašanje poškodbe DNK pri semenčicah, ki je postalo predmet številnih sodobnih raziskav, je še posebej pomembno. Čeprav so moški viri sperme neizčrpni, se s starostjo kakovost zmanjšuje. Študije so pokazale, da PROFERTIL® ščiti pred poškodbami genetskega materiala (DNK) semenčic. V semenu moških, starejših od 35 let, se “krhkost” DNK poveča. PROFERTIL® ščiti genetski material, ki ga prenašamo na novo generacijo, in vašim bodočim otrokom zagotavlja najboljše pogoje za dober začetek v življenju. “

Univ.Prof. Dr. Wilfried Feichtinger, IVF Institut für Kinderwunsch, Wien / Wunschbaby, Institut Feichtinger

Dr. Wilfried Feichtinger

Inštitut za zdravljenje neplodnosti IVF / Wunschbaby Institute Feichtinger

“Polovica primerov neplodnosti je na strani moških, pomemben delež pa je povezan s slabšimi rezultati testiranja kakovosti semenčic (spermiogram). Pred uporabo terapij kot je umetna oploditev, je potrebno poskusiti reševati težavo na čim bolj naraven način. Klinično testiran PROfertil® dokazano izboljšuje kakovost semena. Zato je parov, ki jim danes lahko pomagamo, mnogo več.

Še več, pomeni lahko zmanjšanje stroškov za zdravljenje moške neplodnosti ali celo – v skrajnem primeru – zdravljenje neplodnosti sploh ni potrebno.”

Dr. Josef Zech, Private KinderwunschClinic, Innsbruck / Private Kinderwunsch Clinic, Dres. med.

Dr. Josef Zech

Zasebna klinika za neplodnost, Innsbruck

 “V več kot 25 letih dela kot specialist za neplodnost sem videl številne neuspele poskuse izboljšanja kakovosti semena z zdravili. Po mojem mnenju je PROfertil® prva idealna kombinacija učinkovin za izboljšanje kakovosti semena, ki je znanstveno podprt. Oligo-terato-astenospermija je le en vidik moške neplodnosti. Prepričan sem, da bodo ta mikrohranila kmalu imela pozitiven vpliv še na druge vidike zanositve.”

Dr. Erik Randall Huber, FEBU / Facharzt für Urologie

Dr. Erik Randall Huber

FEBU / Član Evropskega sveta za urologijo (član Evropskega odbora za urologijo, FEBU) / Specjalist urologin Urology

“Poškodbo DNK v semenčicah lahko povzročajo fizikalni (toplota, poškodba), kemijski (kajenje, mamila, zdravila), anatomski dejavniki (varikokela) in infekcije. Take semenčice niso sposobne oploditve jajčeca in/ali pa je veliko večja možnost splava. Nedavne raziskave kažejo, da se fragmentacija DNK semenčic pojavi pri enem od dveh parov, ki so brez otrok proti lastni volji. Meritve stopnje DNK fragmentacije v semenčicah je tako pomemben test, ki bi ga morali izvesti hkrati s spermiogramom. Še bolj pomembno pa je tem parom omogočiti uresničitev sanj, želje po otroku.

Rezultati študije “Indeks DNK fragmentacije se po dodajanju mikrohranil zmanjša” so pokazali, da PROfertil po tro-mesečni terapiji bistveno zmanjša poškodbo DNK v semenčicah. S PROfertil-om lahko andrologi končno ponudimo bolnikom z idiopatsko oz. nepojasnjeno neplodnostjo možnost terapije z znanstveno dokazanim delovanjem.

Rezultati študije “Indeks DNK fragmentacije se po dodajanju mikrohranil zmanjša” so pokazali, da PROfertil po tro-mesečni terapiji bistveno zmanjša poškodbo DNK v semenčicah. S PROfertil-om lahko andrologi končno ponudimo bolnikom z idiopatsko oz. nepojasnjeno neplodnostjo možnost terapije z znanstveno dokazanim delovanjem.”